Solidaritate umana!
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Motivul principal al exploatării gazelor de șist

In jos

Motivul principal al exploatării gazelor de șist Empty Motivul principal al exploatării gazelor de șist

Mesaj Scris de Admin Mar Apr 15, 2014 1:42 am

 
       Oameni buni, nu e o aiureala! In jurul anului 1980 in revista Tomis din Constanta aparea un serial despre fluviul subteran ce traverseaza Baraganul si merge spre M. Neagra. Nu stiu daca autorul serialului, prietenul Radu Suiu, mai are textul, care era pur si simplu captivant.
Mai mult chiar, un cunoscut (preot) imi relata recent o dovada concreta ca exista un astfel de fluviu; undeva langa satul Voetin din Jud. Vrancea, nu departe de Rm. Sarat, exista o "balta" cu o groapa fara fund, care se presupune ca este un "ochi" al unei ape curgatoare subterane, un alt astfel de "ochi" fiind identificat la multi kilometri mai spre sud - unde au iesit la suprafata animale inecate in "ochiul" de la Voetin, dar si alte obiecte scufundate acolo.
De ce, oameni buni, sa nu ne luptam pentru energia verde, pentru sursele regenerabile, de ce sa acceptam o agresiune atat de fatisa la resursa de baza care este apa - nu numai a Romaniei, ci a intregii zone a M. Negre. Zau ca-m i vine sa cer ajutor de la rusi, de la turci, de la Papa de la Roma...
 
 
Otravirea apelor subterane ale Romaniei- Motivul principal al exploatarii gazelor de sist
 
Data: octombrie 16, 2013 | comentarii: 5  
Incredibil ce se pune la cale în aceste zile în România, cu acordul Guvernului! Se știe că apa este elementul cel mai vital pentru om și pentru societate. Dacă izvoarele de apă minerală au fost cumpărate deja de firmele străine, în special de Coca-Cola Company, au mai rămas resursele subterane care la nevoie ne-ar fi ajutat să supraviețuim. Se vrea prin orice mijloace să depindem total de sistem, încât nici apă să nu avem fără voia lor. Și normal că apa va fi “tratată” de cei ce ne voiesc dispariția.
În zona Moldovei s-a descoperit la 700 m sub pământ un FLUVIU subteran ce depășește debitul DUNĂRII
Descoperire incredibilă a decanului Facultății de Geologie din Iași, care spune că motivul pentru care Chevron a ales aceste zone din Vaslui pentru exploatarea gazelor de șist, este existența unui fluviu subteran de o lătime de 70 de metri, aflat la 700 m adâncime, cu un debit de curgere mai mare decît al Dunării. Compania Chevron vrea să folosească această apă în fracturarea hidraulică! O sondă folosește pe zi 60 milioane de litri de apă în amestec cu 16 substanțe cancerigene, de ex. 86 000 kg sodă caustică pentru fiecare sondă! Unde se va deversa această cantitate imensă de soluție toxică?! Este clar că în doar câteva zile de exploatare toată apă potabilă din zonă va fi contaminată, toxică. Chevron minimalizează această zonă, numind-o aquasferă, și spun că o vor străbate cu sondele fără să o afecteze! Câtă minciună sfruntată, când toate cazurile din lumea arată că acolo unde au fost exploatate gazele de șist, apa a fost contaminată!
FLUVIUL gigant ce pornește din zona Putnei străbate întreaga Moldovă și formează un lac de acumulare sub Dobrogea
O sursă gigantă de apă potabilă, care ar putea fi folosită pentru irigații, pentru alimentarea orașelor, etc. străbate întreaga Moldovă, acumulându-se într-un lac imens sub Dobrogea.
Resursele Romaniei, vandute agentilor care l-au spionat pe Ceausescu (enational.ro)
Geologii din vremea lui Ceausescu descoperisera imensele lacuri de apa subterana din subsolul dobrogean, din care deja au inceput a se alimenta cateva localitati. Si din care s-ar putea alimenta in viitor intreaga populatie a Dobrogei, poate si o parte a Capitalei. Lacuri care risca sa fie contaminate de exploatarea gazelor de sist, care, cica, ar asigura o oarecare autonomie energetica Romaniei pentru vreo 15 ani. Mare strategie, mare e gradina lui Dumnezeu! Dat fiind ultimele rapoarte despre penuria de apa potabila pe glob, apa din lacurile alea subterane va costa infinit mai mult decat „castigurile” obtinute din exploatarea gazului de sist.
Pentru ca fostii securisti au fost implicati in actiuni din cele pe care vi le prezentam in continuare, un extras dintr-o scrisoare a lui Marian Rizea catre un prieten, referitor la naucitoarele „privatizari” ghidonate de Mihai Razvan Ungureanu.
„Romania si Polonia detin cele mai mari zacaminte de gaze de sist din Europa. Prin anii 1980, Institutul de Cercetari Petrol-Gaze din Campina, numarul 1 mondial, a avut niste teme de cercetare catalogate „000”. Adica strict secret! De doua dintre acestea, m-am ocupat personal. In arhive se gasesc dovezi despre rezultate, specialistii implicati, actiuni ale esticilor si vesticilor etc. Dar si decizii ale mai marilor vremii care intelegeau riscurile pentru Romania daca se utilizeaza metoda de exploatare prin fracturare hidraulica in apropierea rezervoarelor de apa subterana descoperite sau a altor zone protejate. Prin 1983-1985, un dr. ing. geolog, de mare talie stiintifica, de la Centrala Gazului Metan Medias, a abordat in teza sa de doctorat, intr-un capitol secret, problematica exploatarii gazelor de sist. Acesta atragea atentia asupra pericolului pe care-l reprezinta fisurarea hidraulica! Spunea ca in Transilvania si in Dobrogea (in Marea Neagra se descoperisera deja zacaminte de gaz de sist) sunt cateva rezervoare de apa potabila subterana!”
Comoara din “seiful” Terrei
71 la sută din suprafața pământului este acoperită de apă, corpul uman este format în proporție de până la 60 la sută din apă, iar de-a lungul vieții consumăm cel puțin 35 de tone din lichidul vieții. Pe scurt apa are drept sinonim viața. Mergem pe pamant, dar tot atat de bine am putea spune ca “mergem” si pe apa. Volumul apelor subterane se masoara, la nivelul intregii planete, in milioane de kilometri cubi. Am descoperit cateva date intr-un material intitulat “Prolog la hidrogeologia generala”, intocmit de profesorul doctor inginer Daniel Scradeanu, de la Departamentul de Inginerie Geologica al Universitatii din Bucuresti. La adancimea de 2.000 de metri, de pilda, volumul estimat este de 24 de milioane de kilometri cubi. Putem sa coboram si la 5.000 de metri adancime, unde cantitatea totala de apa atinge 60 de milioane de kilometri cubi. Oamenii de pe intreaga planeta folosesc insa numai 0,63% din tot acest volum, conform datelor UNESCO. Terra pastreaza astfel, ca intr-un seif, o adevarata comoara. Pentru generatiile viitoare...
 
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 62
Data de înscriere : 07/04/2013
Varsta : 58
Localizare : Craiova

https://liliana.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum