10 locuri cu puteri miraculoase

In jos

10 locuri cu puteri miraculoase

Mesaj Scris de Admin la data de Joi Mai 02, 2013 1:01 am

Într-o lume agitată, în care bunăstarea e pe primul plan, oamenii calcă ţara în lung şi-n lat, în căutarea unui leac miraculos. Şi adesea uită că minunea vindecării e poate chiar în ei.
În ţara noastră, de care unii s-au plictisit şi vor să plece, în timp ce alţii, din afară, ar da oricât numai să păşească în unele regiuni, sunt zone unde ne simţim mai aproape de divinitate.
Cercetătorii au descoperit unul dintre ac. locuri în punctul de întâlnire al paralelei 45, la jumăt. nordică a globului, cu meridianul 25, ce marchează jumăt. Europei. Se pare că peticul de pământ care începe pe la Dealul Negru şi se întinde până spre Sibiu atinge perfecţiunea.
Nu întâmplător sunt renumite staţiunile Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Govora. Se spune că bolnavii care se "încarcă" o vreme aici cu energie se pot vindeca şi fără curele de apă. Pe lângă ac, sunt la noi multe locuri minunate.

Izvorul tămăduitor de la Izbuc - În jud. Bihor, la Mănăstirea Izbuc sălăşluieşte un izvor cu apă tămăduitoare. Firicelul de apă izvorăşte chiar în incinta lăcaşului. Curge intermitent, la intervale de 15-30 min, şi se transformă în leac vindecător în Vinerea Luminată. Oricât de gravă ar fi suferinţa cuiva, la Izbuc îşi găseşte alinarea.

Crucea de la Coslogeni - Ţinutul Dobrogei e bogat în locuri făcătoare de minuni. Unul e Schitul Crucii de la Coslogeni. Mulţi bolnavi şi-au găsit vindecarea, cei ce nu puteau vorbi au primit grai, orbii şi-au recăpătat vederea. În timp, Sfânta Cruce a crescut în înălţime şi, numai Dumnezeu ştie cum, la zi mare, Crucea se umple de mir.

Mănăstirea armenească de la Hagigadar - Puţină lume ştie că în Româniai există o singură mănăstire armenească şi ac. se află în apropierea oraş. Suceava, la Hagigadar. Credincioşii ştiu însă că aici se împlinesc şi cele mai ascunse dorinţe. Dar pt. ac. treb. să urci dealul mănăstirii în genunchi, să înconjori biserica de 3 ori, apoi să mergi la preot pt, a-ţi citi rugăciunile.

Troiţa de la Ioneşti - Sat Ioneşti, - jud. Argeş, poziţionat între Piteşti şi Roşiorii de Vede, este deja f. cunoscut pt. miracolele înfăptuite în faţa renumitei sale Troiţe. Deşi îndelung controversate, miracolele din ac. lăcaş sfânt nu pot fi nicicum contestate.

Schitul Şatra Pintii - Schitul Şatra lui Pintea sau Şatra Pintii, cum i se spune în Ţara Lăpuş, are izvoarele făcătoare de minuni păzite de un munte sfânt şi o fântână cu apă tămăduitoare de pe vremea haiducului Pintea. Bătrânii povestesc cum apa se făcea odată "ca untu'" şi vindeca orice boală a celor ce veneau în lăcaşul de lângă Târgu Lăpuş.

Peştera Muierilor - Unul dintre cele mai fascinante monumente ale naturii de pe teritor. ţ. noastre, situat în com. Baia de Fier jud. Gorj, scobit de vreme în pântecele muntelui de calcar de lângă râul Galbenul, este Peştera Muierilor. Vorbeşte lumea că în ac. loc s-ar vindeca boli şi s-ar înfăptui miracole. S-a auzit despre ac. bijuterie din piatră peste mări şi ţări, căci umblă zvonul că în interiorul ei femeile ce nu pot avea copii capătă darul procreerii. Mai mult, cum păşeşti înăuntru, de eşti obosit, prinzi vigoare şi chef de viaţă. Astmul, diabetul, reumatismul, depresia, insomnia, dereglările hormonale dispar ca prin minune după câteva ceasuri în Peştera Muierilor. Se mai spune că şi cele mai puternice farmece de dragoste şi de moarte se fac cu apa care se prelinge pe stalactitele din peşteră.

Crucile "de leac" de la Dervent - Pe malul drept al Dunării, aproape de paradisul antic de la Vicina, din cetatea "Păcuiul lui Soare", se înalţă cu semeţie un loc încărcat cu o puternică forţă spirituală, Mănăstirea Dervent. Se spune că pe ac. meleaguri s-ar fi săvârşit fapte miraculoase. Credinţa celor ce s-au rugat la "crucile de leac" le-a adus vindecarea, lăsând în urmă cârjele, ca mărturie a tămăduirii lor. Unii au mărturisit chiar în declaraţii oficiale, în faţa autorităţilor, felul în care şi-au găsit leacul. Nu e nimic altceva decât puterea slujbelor speciale şi a Moliftelor Sf. Vasile cel Mare, rostite cu mult har de preoţii mănăstirii. Până şi animalele şi-au găsit vindecarea aici, iar apa din Izvorul Sf. Andrei a ajutat nevăzători să vadă lumina zilei. Minunile de la Dervent dovedesc fără strop de îndoială că Dumnezeu a întins aripi de îngeri asupra ac. loc, căci orice credincios ce a păşit o dată pragul mănăstirii simte nevoia lăuntrică de a reveni iar şi iar.

Colţul Chiliilor - După un urcuş anevoios, ce parcă nu te lasă să renunţi la visul de a atinge vârful muntelui, ajungi într-o poiană luminată, în mijlocul căreia ţâşneşte un izvor. Fără să-i cunoşti puterile miraculoase, sorbi însetat un căuş de apă proaspătă şi rece şi simţi că ceva s-a schimbat în interiorul trupului tău. Poate că de aceea pelerinajul spre Piatra Mică din Zărneşti a devenit în timp una dintre cele mai importante procesiuni ortodoxe pt. aducerea ploii. Dumnezeu nu a lăsat niciodată aşteptările credincioşilor fără răspuns după ce au păşit în lăcaşul spiritual scobit în inima muntelui, în piatră. 9 cruci încadrează drumul spre Colţul Chiliilor, unde se află o peşteră ce ascunde o bisericuţă deosebită. Şi se pare că, pe lângă apa izvorului de afară, chiar frigul din interiorul peşterii contribuie la vindecarea sufletească şi trupească.

Icoane făcătoare de minuni - Iată unde se află unele icoanel făcăt. de minuni din Rom.: Mănăstirea Hodoş-Bodrog - jud.Arad, Schitul Cetăţuia - jud.Argeş, Biserica Vovidenia - jud. Bacău , Mănăstirea Gorovei - jud. Botoşani, Bisericile Colţea, Doamnei, Grădina Icoanei şi Buna Vestire din Buc, Mănăstirea Călugăra - Caraş Severin, Mănăstirea Dălhăuţi - Focşani, Mănăstirea Nicula - Cluj, Mănăstirea dintr-un lemn din Vâlcea, Biserica Madona Dudu - Dolj, Mănăstirea Adam - Galaţi, Biserica Letca Nouă - Giurgiu, Mănăstirea Golia - Iaşi, Mânăstirile Căldăruşani şi Pasărea - Ilfov, Mănăstirea Dragomireşti - Maramureş, Mănăstirea Icoanei - Neamţ, Mănăstirea Pissiota - Prahova, Mănăstirea Bixad - Satu Mare, Mănăstirea Strâmba - Sălaj, Mănăstirea Râşca - Suceava, Mănăstirea Pantelimon - Teleorman.

Mâna Sf. Ciprian - Se întâmplă să treci pe lângă Biserica Zlătari fără să ştii măcar ce comoară ascunde: mâna Sf. Ciprian, ocrotitorul de vrăji şi blesteme. Moaştele sfinte se odihnesc de sute de ani într-o raclă de sticlă şi reprezintă pavăza lăcaşului de cult şi a celor ce îi trec pragul. Se spune că aici Moliftele Sf. Vasile sunt mai puternice ca oriunde, că nicăieri altundeva nu poţi găsi mai degrabă ajutorul divin la necaz.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 62
Data de înscriere : 07/04/2013
Varsta : 53
Localizare : Craiova

Vezi profilul utilizatorului http://liliana.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum